Meidän safkaa

maanantai 20. tammikuu 2014

Kukaan tuskin on onnistunut missaamaan avokadopastaa? Pariskunta Gullichsenin The Avokadopastaa. Sama pariskunta kokkaa Avalla tänään klo 21:00 alkavassa Meidän Safkaa-ohjelmassa, jota kampanjoimassa on myös Indiedays ja minä siinä ohessa.

MeidanSafkaa_jakso3_002
Meidän safkaa

alkaa AVAlla tänään 21.00

Lapsuudenkodissani on aina kokattu suurella sydämellä. Kokeiltu ennakkoluulottomasti uusia asioita ja makuja, panostettu ruokaan. Paras kaverini jaksaa vieläkin muistella niitä eksoottisia (silloin) uutuuksia, mitä meidän pöytään kannettiin. Ja minäkin tulin lukioikäisenä lauantai-iltaisin kotiin syömään, poikakaverini kanssa – istumaan yhteisen pöydän ääreen – ihan vaan siksi, kun meillä oli niin hyvää ruokaa. No, kaippa muutenkin mukavaa  :)  (Pakko lisätä, kun sanon ”lapsuudenkodissani”, tarkoitan kyllä äitiäni. Isäni osaa keittää perunat. Ehkä. En ole ihan varma. Terkkuja isille! :D)

Se sama rakkaus ruokaan on edelleen olemassa ja toivon voivani siirtää omille lapsilleni samanlaisia tunnelmia ja tuoksumuistoja, kuin itsellänikin on. Rehellisyyden nimissä on kyllä tunnustettava, että vaikka meillä on ehdoton eineskielto ja muutenkin pyritään käyttämään kunnon raaka-aineita, repertuaarin suhteen mielikuvitus ei aina riitä. Arkisin erityisesti tunnutaan pyörittelevän sitä samaa palettia, aina uudelleen ja uudelleen. Ehkä sekin on vaan hyväksyttävä, hifistellään viikonloppuisin sitten enemmän – ajan kanssa?

MeidanSafkaa_kuva
Meidän safkaa

alkaa AVAlla tänään 21.00

Itse aion kuitenkin katsella Meidän safkaa-ohjelmaa toiveikkaasti, josko sieltä löytyisi jotain kokeilemisen arvoista, arkeen ja viikonloppuun. Myös itse pariskunta Gullichsen kiehtoo. Siivosin joululomalla viime vuodelta kertynyttä naistenlehtipinkkaa ja Hanna ja Alexander esiintyivät ties miten monessa jutussa. Joku juttuhan tässä kaksikossa on oltava :)

1200x627_kuva_1
Meidän safkaa

alkaa AVAlla tänään 21.00

Meidän safkaa -ohjelmassa tehdään ruokaa puhtaista ja kausiluontoisista raaka-aineista. Reseptit ovat Alexanderin käsialaa ja sarjan kymmenessä osassa kurkistetaan pariskunnan elämään saaristossa, Nuuksion erämaassa ja Helsingissä. Jään odottamaan, mistä tulee uusi avokadopasta :)

Lisätietoa ohjelmasta löytyy Meidän Safkaa-ohjelman sivuilta. Ja käykäähän kurkkaamassa tämä pätkä.  Ihanan hyväntuulista :)

Minä menen kääntämään kanavan oikeaan asentoon  AVAlle,  Meidän safkaa starttaa klo 21:00.

6 Responses to “Meidän safkaa”

 1. Johanna kirjoitti:

  Hei. Minä olin hieman pettynyt avausjaksoon. Tosin en ollut oikein asiaan perehtynytkään ehkä ihan riittävän perusteellisesti mutta ohjelman nimen perusteella odotin jotain muuta. Meidän safkaa on varmasti Gullichsenien perus safkaa mutta olin jotenkin kuvitellut saavani ideoita arjen ruokarumban päivittämiseen. Koska meillä ei sinisimpukoita ole syöty eikä varmaan ihan hetikohta tulla syömäänkään, edes sunnuntaina, niin ajattelin pyytää voisitko tehdä postausta niistä teidän perheen arkiruoista. Ja jos vaikka haastaisit muut bloggaajat mukaan niin jopas laajenisi repertuaari. Einekset siis poissuljettu. Ohjelma oli kyllä melko hyväntuulinen, joten ehkä annan vielä toiselle jaksolle mahdollisuuden. Pirteää pakkaspäivää!

  • rilla kirjoitti:

   Mulle kyllä ne sinisimpukat olisivat kelvanneet! Nyt ei enää tarvisi kun metsästää niitä jostain :)

   Mutta joo, ideasi on ihan loistava! Otetaan ehdottomasti listalle ja toteutukseen. Jotain helppoa ja nopeaa, eikö? Mulle kelpaisi myös muiden ideat, olisi tosi kiva kuulla, mitä muissa perheissä syödään arkisin. Luulenpa, että sieltä lukijapuoleltakin löytyisi hyviä ideoita. Pitäisiköhän lähteä pyytämään teiltä reseptejä ja tekemään niitä? ;)

   Meillä on kuitenkin joka päivä se iltaruoka myös ja voisin kuvitella, että ainakin lapsiperheissä toimitaan samoin. Muuten ovat niin nälkäisiä ja kiukkuisia, ettei tule mistään mitään. Keskimmäinen ei saa edes läksyjä tehtyä jos verensokerit eivät ole kohdillaan, heh.

 2. AFo kirjoitti:

  Mä tykkäsin, sinisimpukat valkoviinissä ja karitsankare on yksi meidän perheen suosikeista. Viikonloppuruokaa. Etelä-Ranskassa tosin syötiin ”aina”, kuten muitakin äyriäisiä, liitän ne erityisesti sinne, mutta kyllä meidän lähimarketistakin löytyy, tanskalaisia simpukoita.

  Ja toinen sympatiapiste Hannalle, munkin mies on huippu kokki (vaikka ei tee sitä työkseen). Mä yritän ymmärtää reseptejä ja oikaista välillä. Uskon hyviin ruoka-aineisiin ja perusruokaan. Arvostan ruokaa. Rakastan ruokaa. Kokkaan kotiruokaa. Eineksiä, pinaattikeittoa ja tuorepastaa lukuunottamatta, en osta koskaan. Eikä syöty mun lapsuuden kodissakaan, jossa äitini teki kaiken alusta alkaen, osti kalat kalakauppiaalta, ei mistään marketista, jne. Sitäpaitsi meillä oli arkenakin jälkiruoka, ei tainnut olla kovin monella koulukaverilla…

  • rilla kirjoitti:

   Mun pitää varmasti penkoa lähimarketin tiskit tarkemmin :)

   Samat filosofiat ruoanlaiton suhteen täälläkin. Jälkiruoalla tosin en pääse kehuskelemaan, sitä ehkä jopa hiukan vältellään, mutta kaikkea muuta kyllä mietitään. Myös sitä monipuolisuutta ja terveellisyyttä, isosti.

 3. x kirjoitti:

  Joo laita mielellään niitä hyväksi todettuja, nopeita arkireseptejä jakoon.

  Meilläkin pyritään kokkaamaan itse, mutta toisaalta en ota paineita siitä, jos tarjoan joskus lapsille Saarioisten makaronilaatikkoa (jossa ei muuten ole yhtään E-koodia :) ).

  Päiväkotiruoka ja kouluruoka on ainakin suurissa kaupungeissa einestä, useimmat työpaikkalounaat ovat einestä. Ne tehdään isoissa keskuskeittiöissä, niissä on lisäaineita ja ne vain lämmitetään paikan päällä. Hampurilaisravintoloiden tarjonta on ”eineistä” (ei niitä hampurilaispihvejä todellakaan pyöritellä siellä keittiössä). Moni syö tahtomattaan ja tietämättään einestä joka päivä.

  • rilla kirjoitti:

   Totta tuo, mitä sanot einesruoista. Koulu meillä varmasti se pahin tässä tapauksessa. Hampurilaiset ei mulle maistu ja töissä ei ole tällaista mahdollisuutta – joko salaatti lennosta tai lounas ulkona, paikoissa jotka käsitykseni mukaan eivät kyllä eineksiä tarjoile. On kyllä sääli se kouluruoan muuttuminen… valitusta tulee teineiltäkin aiheesta.

Kommentoi